Bitcoin Price to Hit $146.000: Lange termijn voorspelling door JP Morgan

Nu de Bitcoin-prijzen weer boven de $30.000 uitkomen, letten de grote banken goed op en maken sommige zelfs gedurfde prijsvoorspellingen.

Strategisten van de toonaangevende Amerikaanse bank hebben de cijfers gekraakt en vergelijken Bitcoin met de traditionele opslag van waardevolle activa zoals goud.

Onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou suggereerden de analisten dat de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin van ongeveer $580 miljard 4,6 keer zou moeten stijgen om een theoretische prijs van $146.000 te creëren. Dit zou overeenkomen met de totale investering van de particuliere sector in goud via op de beurs verhandelde fondsen of staven en munten, volgens Bloomberg.

Big Bank Bold op Bitcoin

JP Morgan deed een soortgelijke voorspelling in november 2020 toen analisten van het bedrijf suggereerden dat Bitcoin wel tien keer zoveel zou kunnen stijgen als het concurreert met goud voor institutionele beleggers.

Deze laatste voorspelling voegde eraan toe dat een verdringing van goud als ‚alternatieve‘ valuta een grote opwaartse trend voor Bitcoin op de lange termijn betekent. Dit zou echter een meerjarig proces zijn, omdat een convergentie in de volatiliteit tussen Bitcoin en goud waarschijnlijk niet snel zal plaatsvinden, volgens de JPM-strateeg die eraan toevoegde;

„Dit impliceert dat het theoretische Bitcoin-prijsdoel van boven de 146.000 dollar moet worden beschouwd als een langetermijndoel, en dus als een onhoudbaar prijsdoel voor dit jaar“.

De Wall Street bank, die een warme en koude relatie heeft gehad met crypto, ziet duidelijk een lange termijn progressie voor de Bitcoin-prijzen met een toename van institutionele portefeuilles en fondsen zoals Grayscale’s Bitcoin Trust. Het bedrijf heeft net een nieuw record bereikt op het gebied van beheerd vermogen, dat nu slechts schuw is voor 23 miljard dollar.

JP Morgan strategen suggereerden dat de prijzen naar boven zouden kunnen blijven stijgen als de FOMO zich opstelt, maar voegden eraan toe dat ze op die niveaus onhoudbaar zouden zijn:

„Hoewel we niet kunnen uitsluiten dat de huidige speculatieve manie de Bitcoin-prijs verder zal opdrijven in de richting van de consensusregio van tussen de 50.000 en 100.000 dollar, geloven we dat dergelijke prijsniveaus onhoudbaar zouden blijken“.

BTC Prijs Update

Ten tijde van de pers daalde Bitcoin met 8% op de dag tot 30.900 dollar. Na de scherpe daling van gisteren daalden de prijzen kortstondig onder $28.000 voordat ze terugkaatsen om een intraday high van $32.800 te raken.

Als een tweede dagelijkse rode kaars wordt gevormd en ondersteuning op $31k wordt gebroken, zou de asset verder kunnen dalen als de correctie versnelt. Vorige bull market correcties waren zo groot als 30%, wat zou resulteren in een terugval naar de vorige all-time high van $20k.

De lange termijn vooruitzichten, volgens JPM, onder andere, is nog steeds erg bullish voor de koning van de crypto, en de correcties zullen dienen als koop- en accumulatiezones voor beleggers, zowel retail als institutionele.